Preken

Mensen van God

Jullie hebben gehoord dat destijds tegen het volk is gezegd: “Pleeg geen moord. Wie moordt, zal zich moeten verantwoorden voor het gerecht.” En ik zeg zelfs: ieder die in woede tegen zijn broeder of zuster tekeergaat, zal zich moeten verantwoorden voor het gerecht. Wie tegen hen “Nietsnut!” zegt, zal zich moeten verantwoorden voor het Sanhedrin. Wie “Dwaas!” zegt, zal voor het vuur van de Gehenna komen te staan. Mattheüs 5: 21 en 22

Lees meer...

Een Gezegende Familie

Zo zegende Jakob (zijn kleinzonen) Efraïm en Manasse op die dag; hij zei:
Israël zal met jullie naam zegenen door te zeggen: Moge God u maken als Efraïm en als Manasse.
(Genesis 48: 20)

Lees meer...

Mensjes nooitgenoeg

Er is iets geks met ons aan de hand.
Niet alleen met u en mij hoor, maar met alle mensen.
Wij hebben namelijk nooit genoeg.
Let op: ik bedoel niet dat mensen ondankbaar zijn!
Ook als onze dank groot is, hebben we nog steeds niet genoeg.
Mensjes nooitgenoeg zijn we.

Lees meer...

Wat heeft Jezus met Jozua te maken?

Toen Maria hoorde dat zij een kind zou krijgen, een kind dat voor altijd op de troon van David zal zitten, hoorde ze ook dat zij het kind Jezus moest noemen. Dat is opvallend, want Jezus is niet een naam die voorkomt onder de voorvaders van dit kind (op éen onbekende na). Het is wel een bekende oudtestamentische naam. Er is zelfs een Bijbelboek met deze naam, want Jezus is de Griekse versie van Jozua (zoals John de Engelse versie van Jan is). Ook dit laatste kan toch niet toevallig zijn. Waarom herinnert Jezus met zijn naam uitgerekend aan degene die zijn volk het beloofde land binnenvoerde? Wat zegt dat over de identiteit van de Messias die in Judea geboren is en daar met zijn publieke optreden zal beginnen?

Lees meer...

PREEK 22 december 2019, door Okke Wisse

Niet iedere verwachting komt uit, zo liet op 22 september het internet ons in de steek en kon u niet niet naar de kerkradio luisteren, maar hier kunt u wel lezen welke verwachting er wel kan zijn.

Lees meer...