Helpers gezocht voor bezoek uit Ghana - 22 juni tot en met 8 juli

Al 25 jaar bestaat er een vriendschapsband tussen de Protestantse Gemeente Utrecht (PGU) en de La Nativity gemeente in Accra, de hoofdstad van Ghana.

Deze vriendschap is begonnen door ds. David Kpobi, die destijds een aantal jaar in de Utrechtse Vredeskerk werkte.

Vanwege deze band zijn er regelmatig bezoeken over en weer, waarbij we kennismaken met elkaars manieren van geloven, leven en cultuur. En alles op basis van vriendschap, dus gelijkwaardigheid; zo worden verschillen en overeenkomsten prettige eyeopeners.

Komende zomer bezoekt een groepje Ghanese gemeenteleden van Nativity Utrecht.
Wij zullen dan allerlei activiteiten met hen ondernemen in het kader van het thema van dit bezoek:
‘Kinderen van één Vader, Children of the Kingdom’.
Zo hopen we samen diverse Utrechtse kerken te bezoeken, zowel zondags als doordeweeks, en willen we hen het werk van allerlei maatschappelijke en kerkelijke organisaties in en rond Utrecht laten zien. Ook is er ruimte voor ontspanning met een dagje Amsterdam en een 3-daagse trip naar Harlingen en Terschelling. En natuurlijk gezellige ontmoeting met elkaar, tijdens maaltijden of andere activiteiten.
Vanwege het 25-jarig jubileum zal er op zaterdag 6 juli een symposium over onze vriendschap gehouden worden, waar ook ds. Kpobi bij aanwezig hoopt te zijn.

Voor al deze activiteiten hebben we behoefte aan helpende handen. Zo zoeken we o.a.:
- Kokers, om onze gasten iedere middag en avond een goede maaltijd te kunnen serveren.
- Gastheren en gastvrouwen, die gedurende minimaal één week 1 of 2 Ghanezen te logeren willen hebben.
- Vrijwilligers die met onze Ghanese vrienden op pad willen gaan naar de diverse programmaonderdelen.
- Mensen die goed Engels spreken en af en toe als vertaler willen optreden.
- Chauffeurs die onze gasten af en toe willen rijden naar activiteiten toe.
- Mensen die hand-en-span diensten willen doen rondom diverse activiteiten, zoals het symposium.

Heb je vragen over het programma of wil je je aanmelden voor een of meer taken? Laat het ons weten via ghanacomite@gmail.com. Wij nemen dan contact met je op via de mail of telefoon.
We hopen op veel reacties. Het is een mooie kans geloof en samenleven op een nieuwe manier te bekijken; geest verrijkend!

Ghanacomité Utrecht

samen eten in Ghana 2018