Groene Dilemma's

Daar sta je dan naast elkaar: de een doet een mededeling over de leesclub van de Groene Kerk waarin we gaan lezen en praten over de verborgen (milieu)impact van alles wat wij gebruiken in het leven (eten/drinken, spullen, vervoer, huis) en de ander die een mededeling doet over de lentebarbecue die aanstaande is en waar je je medegemeenteleden op een ongedwongen manier kunt ontmoeten.

Allebei hartstikke belangrijk: het elkaar ontmoeten, maar ook dat we proberen samen een groene kerk te zijn en vleesconsumptie strookt daar niet zo mee. Dilemma: wat doe je als werkgroep Groene Kerk? Je wilt niet met het opgeheven vingertje gaan staan zwaaien. Maar het is toch ook goed als we een signaal afgeven. We hebben toch even contact opgenomen met de organisatie of er rekening mee gehouden zou kunnen worden. We hebben gevraagd of het een idee was om bij de samenstelling van het menu voor de barbecue een signaal af te geven en in ieder geval af te zien van vlees van herkauwers (koe, schaap, geit) omdat dat in de vleesproductie de grootste bronnen van het broeikasgasprobleem zijn. Je zou dan kunnen kiezen voor varken en kip (ook nog wel een milieuprobleem, maar minder dan herkauwers) en vis en meer vegetarische hapjes voor op de barbecue. De reactie was heel positief en er zou rekening mee gehouden worden. Tof!

De zomer komt er weer aan, dus ook barbecuetijd. Kijk een op het internet naar lekkere vegetarische happen voor op de barbecue. Daar worden de vleeseters jaloers van!
https://bbq-helden.nl/recept/vegetarisch/page/3/
https://chickslovefood.com/de-lekkerste-vega-bbq-tips/

De werkgroep Groene Kerk,
Kees Kwant, Robert Quast, Annette Kerkstra