Exposities

Dinsdag 22 september: Gedichten & Liederen van Bonhoeffer

Hoogenkamp 2Kunstenaars uit het collectief van de Roos van Culemborg maakten verschillende creaties bij de teksten van Dietrich Bonhoeffer. Zo publiceerde dichter René van Loenen een dertiental kerkliederen bij gedichten en gebeden van deze gepassioneerde theoloog. Uit: Een lied van de vrijheid…..Een godsgeschenk, ons in de hand gelegd, is vrijheid, kostbaar zaaigoed, maar geen recht. Bewaard, gekoesterd en weer doorgegeven, zo vindt het zaad de ruimte van het leven.

Lees meer...

Woensdagavond 7 oktober: Theatervoorstelling Wie ben ik?

Hoogenkamp 1Theatermaker en theoloog Kees van der Zwaard maakte met Roos Tuenter de bijzondere voorstelling ‘Wie ben ik?’ Een indringende voorstelling waarin Van der Zwaard in de huid kruipt van Dietrich Bonhoeffer en Roos Tuenter zijn verloofde Maria Wedemeyer speelt. Bonhoeffer zit dan, van 1943 tot 1945, in de gevangenis van Tegel en de twee schrijven elkaar brieven en af en toe, in het eerste anderhalf jaar, mag Maria hem bezoeken.

Lees meer...

GLIMP tentoonstelling van Elmer van Wees in de Tuindorpkerk

“In dit woord zit voor mij de betekenis van suggestie. Een tipje van de sluier. Het geven of krijgen van een vinger, niet de hele hand. Er zit ook de betekenis in van overblijfsel of relikwie.

Lees meer...

Expositie Kristel van der Horst

“Het spelend kind”, interview met kunstenaar en theoloog Kristel van der Horst en aankondiging workshop.

Lees meer...

Expositie "Het spelend kind"

Expositie “het spelend kind”, interview met kunstenaar en theoloog Kristel van der Horst en aankondiging workshop

Lees meer...