Matthaus Passion van JH Rolle op 17 februari

Hoe kan je de passietijd nu beter beginnen, dan met de Matthäus Passion? Nee, niet die van Bach, maar van Johann Heinrich Rolle (1716-1785). Misschien wel mooier dan die van Bach! In ieder geval niet zo'n zit: 100 minuten werkelijk prachtige muziek! En de koralen mogen door het publiek meegezongen worden.

De partituur van deze passiemuziek werd een aantal jaar geleden ontdekt in een archief en opnieuw uitgegeven door Klaus Winkler en opgenomen op cd door de Kölner Akademie, maar werd niet live uitgevoerd. In 2017 voerden Luna Kamerkoor en Helios Ensemble onder leiding van Wolfgang Lange dit werk (waarschijnlijk voor het eerst sinds 1752!) in kleine bezetting uit. In 2018 wordt het wederom uitgevoerd, nu met kamerkoor, solisten en barokorkest. Op 17 februari vindt dit concert in de Tuindorpkerk plaats, om 20.15 uur.

Kaarten kunt u in de voorverkoop bestellen voor €22,50 via www.lunakamerkoor.nl/kaarten-bestellen. Aan de kassa zijn de kaarten €25,00. Kinderen tot 12 jaar gratis. VAN HARTE AANBEVOLEN!