Muziek in de kerk

Benieuwd naar welke muziek mensen van de Tuindorpkerk inspireert?

Welke muziek hun spiritualiteit voedt, hen bemoedigt, in actie doet komen of juist tot rust brengt? In de VIERKRACHT viering van 24 november 2019 maakten zij hun muziekkeuze bekend.

Lees meer...

Dorien Schouten stelt zich voor


Sinds 15 november ben ik officieel de nieuwe cantor-organist van de Tuindorpkerk! Sommigen van jullie zullen mij al een paar keer hebben gezien, maar er is nog niet veel tijd geweest voor persoonlijke gesprekken, dus wil ik mij graag even voorstellen. 

Lees meer...

Daar gaat zij: afscheid van Willeke Smits

Willeke Smits, organist en cantor, verlaat de Tuindorpkerk per 1 augustus. Zij is aangesteld als organist in de grote Hooglandse Kerk te Leiden, een prachtige kerk met drie orgels. De komende weken speelt ze nog enkele keren, maar afgelopen zondag 17 juni nam zij in een volle kerk officieel afscheid met een daverende muzikale dienst.

Lees meer...

Matthaus Passion van JH Rolle op 17 februari

Hoe kan je de passietijd nu beter beginnen, dan met de Matthäus Passion? Nee, niet die van Bach, maar van Johann Heinrich Rolle (1716-1785). Misschien wel mooier dan die van Bach! In ieder geval niet zo'n zit: 100 minuten werkelijk prachtige muziek! En de koralen mogen door het publiek meegezongen worden.

Lees meer...

Zomer-koffieconcerten in de Tuindorpkerk

De rustige vakantietijd in de kerk is een goede gelegenheid om meer ruimte te bieden aan muziek. 

Lees meer...