Tentoonstellingen in de Tuindorpkerk

Nu de kerk weer open gaat voor fysieke kerkdiensten, zorgt de Kunst- en Interieurcommissie er ook weer voor dat je je geloof ook weer kunt beleven doordat er iets te zien is. Op 5 juli zie je de kruiswegstatie van Nanco van Dijk voor in de kerk.

Huh? In juli? Ja, op 5 juli halen we de Paasnacht en Pasen in (die we door Corona niet samen konden vieren): de nieuwe paaskaars wordt aangestoken. Het leek daarom passend de kruiswegstatie, mét het laatste paneel, de Opstanding, nog één zondag te laten staan.
Voor de zomer stond een nieuwe zomertentoonstelling gepland, met werk gemaakt door gemeenteleden. Die hebben we helaas moeten annuleren. Maar wie wat bewaart, heeft wat: we hangen in juli en augustus de zomertentoonstelling van vorig jaar nog een keer op. En de geplande zomertentoonstelling wordt op een ander moment alsnog ingericht. In september pakken we de reguliere planning weer op met een tentoonstelling die in het teken staat van leven, werk en dood van Dietrich Bonhoeffer. Op 9 april was het 75 jaar geleden dat hij stierf, opgehangen door de nazi's.