Carols in de Tuin 2020, aanwijzingen vooraf

Licht in het donker, lichtjes in onze ogen en ziel, verlichting van de wereld
Op 24 december, ‘s-avonds om 21.00 vindt de kerstnachtviering plaats. Wij zijn met veertien mensen in de kerk aanwezig; u en jullie kunnen meevieren vanuit huis. Jullie kunnen niet alleen horen wat er gebeurt, maar nu door de live stream ook mee kijken. Dat verhoogt het intens meebeleven van de viering.

Er wordt twee keer een lichtje ontstoken tijdens deze viering. De eerste aan het begin, als teken van het licht van de Altijd Nabije dat in ons en in onze wereld wil wonen. Het tweede in de loop van de viering als we een lichtje ontsteken voor een persoon of een groep waaraan we denken en die verlichting in hun leven nodig hebben. Jullie kunnen vooraf die twee lichtjes klaarzetten om aan te steken.
Aan het einde van de viering wensen we elkaar een gezegend kerstfeest toe. Daartoe heffen wij het glas ( met glühwijn, wijn of druivensap). We hebben in de kerk daar een coronaproof manier voor bedacht. U kunt ook thuis meevieren. Zet de wijn of het sap alvast klaar?
De liturgie kunt u vooraf downloaden, evenals de powerpoint met de beelden en de vertelling over de Wijzen uit het Westen.
Een goede viering toegewenst morgenavond om 21.00!
Iris, Myrre, Sander, Matthias, Riemke, Sybe, David, Dorien, Bas, Jan, Hetty, Coen, Wil en Frits.