Vakantiegroeten – wie kreeg de meeste stemmen?

Meer dan 40 foto’s met leuke teksten, mooie beelden. Een indruk van hoe wij deze zomer doorbrachten, met hittegolf en al. Gelukkig hoefden we niet zelf te kiezen, maar gaf de online stemming een duidelijke uitslag: de foto’s van Anneke en Gerrit kregen de meeste stemmen, op de voet gevolgd door die van Leny en Aletta en Annemiek en Margot.

gerrit en annekeOnder het motto “Waar was de Tuindorpkerk deze zomer?” deelden veel gemeenteleden hun vakantiefoto(s) met ons. Sommige mensen vroegen hoe dat nou zit als iemand meerdere foto’s heeft ingestuurd. Maak je dan meer kans op een prijs? Tja, goed punt, daar hadden we van tevoren niet over nagedacht. Maar, hoe meer foto’s, hoe leuker, vinden wij. Daarom maakt elke foto kans op de felbegeerde Tuindorpkerkkoelkastmagneet. Wel hanteren we de spelregel van 1 prijs per huishouden, ook als in meerdere categorieën is gewonnen.gletsjer zingen klein

Winnaars
Er is gestemd in 10 categorieën. Hieronder staat welke foto’s de meeste stemmen kregen. Ter geruststelling: de uitslag is niet beïnvloed door zelfstemmers.
1. Bijschriften waarover is nagedacht: Anneke en Gerrit met hoopvolle vakantiegroet (57,1% van de stemmen)
2. Cultureel erfgoed: Leny en Aletta in Scheveningen (52,6%)
3. Sportieve vakantiegroeten: Harriët en Danielo met de fiets van Den Haag naar Den Helder (63,2%)
4. Uitgelichte vakantiefoto’s: Anneke en Gerrit met de schaduwen op de boom (65%)
5. Happy: Leny en Aletta met de Queen (82,4%)
6. Daar bij de waterkant: Joanne en Mathilde met visnetten in Zoutkamp (52,6%)
7. Familie-opstellingen: familie Rebel bij het PMP-bord in West-Bordelum (55,6%)
8. Rivieren, bergen en zingen: Annemiek en Margot zingen Tebe poem in de Franse Alpen (58,8%)
9. Verstilde natuur: Corrie bij VredeGoed in Tienhoven (42,1%)
10. Poedelprijs: An en Martijn tijdens hun rondje IJsselmeer vóór de gebroken voet (55,6%)

leny aletta kleinOpen keuze
Bij de open-keuze vraag waren de meeste stemmen voor de schaduwfoto van Anneke en Gerrit en de Alpen-foto van Annemiek en Margot, op de voet gevolgd door de foto’s van Leny en Aletta. Daarom krijgen deze inzenders behalve de koelkastmagneet ook nog iets lekkers. We doen ons best de prijzen zo snel mogelijk bij iedereen thuis te bezorgen.

Rotsvast vertrouwen
Iemand scheef over de foto van Annemiek en Margot: “Duidelijk foto uit de corona tijd, maar toch verbondenheid tussen mensen door het samen zingen en de natuur die alles blijft verbinden, corona of niet. Gewoon rotsvast blijven vertrouwen.” Dat is een mooie uitspraak om deze zomer mee af te sluiten.