De Tuindorpkerk en de nieuwe coronamaatregelen

De overheid kondigde deze week een aantal maatregelen af om de corona-ellende het hoofd te bieden. Voor onze kerkdiensten hebben die voorlopig nog geen gevolgen. Bij beslissingen die we als kerk nemen, luisteren we ook heel goed naar wat de Protestantse Gemeente van Utrecht adviseert.

Voor andere activiteiten dan kerkdiensten hebben de maatregelen wel grote gevolgen, vooral omdat het aantal deelnemers aan een activiteit niet hoger mag zijn dan dertig.
Dat heeft ook gevolgen voor een aantal momenten die op onze agenda stonden. Elders lees je daar meer over.

Wel geldt dat we de regels nauwlettend in acht moeten blijven nemen. Vooralsnog nemen we nog geen maatregelen over het dragen van mondmaskertjes en dergelijke, al stellen we ons zomaar voor dat we die binnenkort ook tijdens de vieringen zullen zien. Het betekent ook dat enkele activiteiten die in de nieuwste Mozaïek worden aangekondigd, komen te vervallen of anders zullen verlopen. Het is sowieso mogelijk dat we tussentijds de regels zullen moeten aanpassen, dus blijf ons volgen.