De Tuindorpkerk op maandag 23 maart

Hoe lang het coronavirus ons in zijn greep zal houden, weten we niet. Daarom heeft het moderamen van onze kerk besloten om alleen die maatregelen te nemen waar het gaat om onze verbondenheid met elkaar als leden van de Tuindorpkerk die we kunnen waarmaken en kunnen volhouden.

Graag zouden wij bijvoorbeeld een mooie filmopname laten zien van een kerkelijke viering, ook al zou dat zonder publiek zijn. Maar het ontbreekt ons aan de nodige kennis om dat snel en blijvend te regelen. Gelukkig is er op zondagmorgen op gebied veel moois te zien. Wij hebben dus het een én het ander.

De kerkdienst van de Tuindorpkerk van 22 maart was te volgen via de Kerkomroep. Een mooie uitzending. Technisch valt er nog wat aan te schaven, maar ook als dat niet lukt, dan nog hebben we een mooi resultaat en kunnen we uitzien naar een volgende dienst. Ik sloot mijn mobieltje aan op de geluidsinstallatie in de kamer en we konden Piet Jan goed horen en wat prettig was het om Dorien op ons orgel te horen. Het klonk prachtig.

Op de achtergrond is en wordt er nog steeds druk aan gewerkt om de zaak te verbeteren. Luisteren op zondagochtend brengt bijvoorbeeld met zich mee dat we dat doen als het digitaal spitsuur is. Nu wordt een dienst eerder opgenomen en hij blijft langere tijd beschikbaar, dus we kunnen er zelf ook iets aan doen. Vanaf komende week kunt u de dienst ook downloaden vanaf deze site, dat neemt de druk op kerkomroep.nl wat weg.

Het besluit om het eenvoudig te houden en ervoor te zorgen dat we een lange adem hebben, staat allerlei prachtige initiatieven niet in de weg. De site komt met dagelijks nieuws, dus hou die goed in de gaten. Om de paar dagen krijgt u per mail een Nieuwbrief toegestuurd. Is dat niet het geval, stuur dan even een berichtje naar de webredactie.
Op de site leest u over de voedselbank waarvoor we op zaterdag spullen kunnen inleveren. Als dat dan nog mag.
Van het PMP krijg ik zojuist bericht dat er de afgelopen week honderd kaarten zijn verstuurd. Ook is afgesproken dat pastoraal werkers vaker een bezoekje zullen brengen bij mensen, ook al is dat via de telefoon. Er gebeurt veel.

Ook via What’s App kan heel veel. Ik kwam zijdelings al een app-groep onder de naam Quarantaine tegen van Tuindorpkerkers die contact hebben met elkaar. Er is ongetwijfeld een jeugd-app. Maar hoe zit het met jonge ouders, appt HOL al? Op de app van de kerkenraad en die van het moderamen kom ik dagelijks berichten tegen. Appen de opa’s en oma’s al? Het is een kwestie van even het initiatief nemen.

Ik ga ervan uit dat ik overmorgen met de Mozaïek van april aan de slag mag, samen met Reitze, en dat die over veertien nog gewoon verspreid kan worden. Maar ook als dat niet het geval is, dan nog komt ie gewoon digitaal bij u binnen.

Heeft u een bijdrage? Stuur die dan naar de webredactie: webredactie@tuindorpkerk.nl
Een voorbeeld van zo’n bijdrage is het gebed uit de Iona-gemeenschap dat Bas toestuurde.

Len Borgdorff
(scriba@tuindorpkerk.nl)