Catechese

Afsluiting basiscathechese

image0

Afgelopen zondag werden de kinderen die de basiscathechese hebben meegemaakt in het zonnetje gezet. Veere Meijer, Hidde Haverkamp, Mika de Lange, Floor van Weel en Kedawit Naguse kregen van Jan Wilten allemaal een zilveren chai-hangertje, met de opdracht deze in hun leven te vergulden. 

Lees meer...

Catechese groep

Het Griekse woord waarvan het woord catechese is afgeleid, betekent oorspronkelijk 'mondeling onderwijs'. Door met elkaar over het christelijk geloof te praten, probeer je er meer over te weten te komen. Theoretische kennis over het christendom is wel te vinden op internet en natuurlijk in boeken. Daarom staat in deze gespreksgroep centraal wat het voor je leven betekent, wanneer je in God en Jezus gelooft of probeert te geloven.

Lees meer...

Grote Vragen van Kinderen

Iedereen die met kinderen bezig is komt ermee in aanraking: de Grote Vragen van kinderen. "Bestaat God? Wie is God? Waarom gaan mensen dood? Als je dood gaat, waar ga je dan naartoe?" Kinderen maken je het niet gemakkelijk met zulke vragen. In dit artikel vind je handvatten voor hoe je ermee om kunt gaan.

Lees meer...

Basiscatechese

Kinderen uit groep 7 en 8 volgen twee jaar basiscatechese op een doordeweekse dag. Het programma beslaat per jaar 10 wekelijkse bijeenkomsten van 1 uur.

Lees meer...