• Header_02_new.jpg
  • header_01.png
  • header_03_new.jpg

FOTOWEDSTRIJD EN EXPOSITIE

SPOREN IN UTRECHT
Bij ‘Sporen in Utrecht’ denken veel mensen misschien eerst aan het landelijke bedrijf dat treinen laat rijden en in onze stad zijn hoofdkantoor heeft. Dat kan, maar hier gaat het over ‘sporen’ in een andere betekenis. Wij bedoelen ‘sporen’ die verwijzen naar iets dat er was en misschien nu verdwenen is, maar wel sporen heeft achtergelaten. Sporen waarbij je moet spoorzoeken…

Ze zijn er in Utrecht volop. Beelden, gevelstenen, gebouwen, plaquettes of straatnamen die verwijzen naar de christelijke traditie. De kerkgebouwen in de stad zijn zulke zichtbare sporen, ook als ze niet meer als kerk worden gebruikt. Het beeld van Willibrord naast de Janskerk is een spoor. Ook de naam “Minrebroederstaat” is zo’n spoor en verwijst naar het Minderbroederklooster dat hier van 1246 tot 1578 heeft gestaan. De gevelsteen van koning David die speelt op zijn harp aan de gevel van Oudegracht 122 is een mooi voorbeeld. Op heel veel plaatsen zijn er in de publieke ruimte van de stad sporen van de christelijke traditie in de meest brede betekenis van het woord. Verwijzingen naar Bijbelse verhalen of naar mensen of naar gebeurtenissen uit de geschiedenis.

Voor de expositie in de Tuindorpkerk tijdens de zomermaanden juli en augustus, organiseren we een wedstrijd met foto’s van zulke sporen. Een tentoonstelling met foto’s die we zelf hebben gemaakt. (tekst loopt onder foto door)david
Foto’s van ‘Sporen in Utrecht’; Iedereen kan meedoen.
Kijk in jouw omgeving goed rond of geef tijdens een wandeling door de stad je ogen de kost. Pak je telefoon of camera en maak foto’s van sporen van christelijk geloven die op plekken zijn te vinden die voor iedereen toegankelijk zijn.
Je hoeft je niet te beperken tot sporen die alleen op straat zijn te zien, ook sporen in de Domkerk mogen meedoen, want de Domkerk is dagelijks open en voor iedereen vrij toegankelijk.
Stuur vóór 22 juni je foto’s (niet meer dan 10) in een JPG-bestand naar de commissie: kit@tuindorpkerk.nl
Voeg daar een lijstje bij van de plaatsen die je hebt gefotografeerd. Een deskundige jury maakt dan een keuze van 50 mooie of bijzondere foto’s. De commissie laat alle foto’s voor de expositie in kleur op A4-formaat printen. De expositie zal te zien zijn van zondag 7 juli t/m de startzondag in september.

Twee keer een prijs
Aan de expositie is op twee manieren een prijsvraag verbonden. Allereerst een prijs voor de inzender van de mooiste of meest bijzondere foto. De andere prijs is voor de beste ‘spoorzoeker’. Want de foto’s hangen zonder toelichting en krijgen alleen een nummer. Iedereen kan tijdens het wandelen door de stad ‘speuren naar sporen’ en het wedstrijdformulier invullen. Onder de goede inzenders verloten wij een rookworst (of iets anders, dat is nog een verrassing).
Namens de Kunst- en Interieurcommissie,
Annette Kerkstra en Ype Viersen

Welkom

De Tuindorpkerk is een eigentijdse protestantse (PKN) gemeente met leden van alle leeftijden.   Lees meer   Klik hier voor de Flyer

Aanmelden Kerkdienst

Ivm Corona kun u zich Hier aanmelden voor 27 september

Communicatie

Digitale communicatie binnen onze kerk wordt hier uitgelegd:   Lees Meer...  

Collectes

Collecteren in Corona tijd:   Lees Meer...  

Verhuur van zalen in de Tuindorpkerk

Agenda

Toon complete agenda

Mozaiek online bekijken (bij Issuu)

Mozaiek downloaden als PDF

klik hieronder voor:

foto albums, klik!

Login

Welkom

Aanmelden voor de nieuwsbrief

captcha