• header_03_new.jpg
  • header_01.png
  • Header_02_new.jpg

FOTOWEDSTRIJD EN EXPOSITIE

SPOREN IN UTRECHT
Bij ‘Sporen in Utrecht’ denken veel mensen misschien eerst aan het landelijke bedrijf dat treinen laat rijden en in onze stad zijn hoofdkantoor heeft. Dat kan, maar hier gaat het over ‘sporen’ in een andere betekenis. Wij bedoelen ‘sporen’ die verwijzen naar iets dat er was en misschien nu verdwenen is, maar wel sporen heeft achtergelaten. Sporen waarbij je moet spoorzoeken…

Ze zijn er in Utrecht volop. Beelden, gevelstenen, gebouwen, plaquettes of straatnamen die verwijzen naar de christelijke traditie. De kerkgebouwen in de stad zijn zulke zichtbare sporen, ook als ze niet meer als kerk worden gebruikt. Het beeld van Willibrord naast de Janskerk is een spoor. Ook de naam “Minrebroederstaat” is zo’n spoor en verwijst naar het Minderbroederklooster dat hier van 1246 tot 1578 heeft gestaan. De gevelsteen van koning David die speelt op zijn harp aan de gevel van Oudegracht 122 is een mooi voorbeeld. Op heel veel plaatsen zijn er in de publieke ruimte van de stad sporen van de christelijke traditie in de meest brede betekenis van het woord. Verwijzingen naar Bijbelse verhalen of naar mensen of naar gebeurtenissen uit de geschiedenis.

Voor de expositie in de Tuindorpkerk tijdens de zomermaanden juli en augustus, organiseren we een wedstrijd met foto’s van zulke sporen. Een tentoonstelling met foto’s die we zelf hebben gemaakt. (tekst loopt onder foto door)david
Foto’s van ‘Sporen in Utrecht’; Iedereen kan meedoen.
Kijk in jouw omgeving goed rond of geef tijdens een wandeling door de stad je ogen de kost. Pak je telefoon of camera en maak foto’s van sporen van christelijk geloven die op plekken zijn te vinden die voor iedereen toegankelijk zijn.
Je hoeft je niet te beperken tot sporen die alleen op straat zijn te zien, ook sporen in de Domkerk mogen meedoen, want de Domkerk is dagelijks open en voor iedereen vrij toegankelijk.
Stuur vóór 22 juni je foto’s (niet meer dan 10) in een JPG-bestand naar de commissie: kit@tuindorpkerk.nl
Voeg daar een lijstje bij van de plaatsen die je hebt gefotografeerd. Een deskundige jury maakt dan een keuze van 50 mooie of bijzondere foto’s. De commissie laat alle foto’s voor de expositie in kleur op A4-formaat printen. De expositie zal te zien zijn van zondag 7 juli t/m de startzondag in september.

Twee keer een prijs
Aan de expositie is op twee manieren een prijsvraag verbonden. Allereerst een prijs voor de inzender van de mooiste of meest bijzondere foto. De andere prijs is voor de beste ‘spoorzoeker’. Want de foto’s hangen zonder toelichting en krijgen alleen een nummer. Iedereen kan tijdens het wandelen door de stad ‘speuren naar sporen’ en het wedstrijdformulier invullen. Onder de goede inzenders verloten wij een rookworst (of iets anders, dat is nog een verrassing).
Namens de Kunst- en Interieurcommissie,
Annette Kerkstra en Ype Viersen

Welkom

De Tuindorpkerk is een eigentijdse protestantse (PKN) gemeente met leden van alle leeftijden. Lees meer

Klik hier voor de Flyer

Verhuur van zalen in de Tuindorpkerk

Agenda

  • Concert Orkest van Utrecht za. 22 juni, 2019 (20:15 - 21:15) Evenement Genieten van prachtige, romantische muziek mét chocolade, passend bij de muziek en speciaal gemaakt voor ons lustrum door chocolatier Peter van der Griend. Lees meer:
  • Kerdienst, ds W. van der Kaaden zo. 23 juni, 2019 (10:00 - 11:00) Kerkdienst Met bewoners van Bartiméus
  • Kampeerweekend za. 29 juni, 2019 13:00 - zo. 30 juni, 2019 13:00 Evenement
  • Kerkdienst, ds P.J. Rebel zo. 30 juni, 2019 (10:00 - 11:00) Kerkdienst
  • Concert Stadhuiskoor za. 6 juli, 2019 (20:00 - 21:00) Evenement Het Stadhuiskoor Utrecht treedt op met de opera King Arthur van Henry Purcell op zaterdag 6 juli in de Tuindorpkerk Utrecht. King Arthur is een bijzonder en prachtig muziekstuk, dat niet vaak uitgevoerd wordt. Omdat het Stadhuiskoor haar tienjarig jubileum viert in 2019 wil zij met diverse uitvoeringen Utrechters laten horen hoe mooi en leuk een opera kan zijn. Het grote jubileumconcert in de Tuindorpkerk is verrijkt met professionele solisten en een orkest. Aan het Stadhuiskoor nemen ambtenaren van de gemeente Utrecht deel, die graag naar buiten willen treden om via muziek contact te maken met de bewoners waarvoor zij werken. Het koor staat onder leiding van dirigent Paul Krijnen en wordt begeleid door pianist Colijn Buis. De muziek van Purcell voor King Arthur is heel afwisselend; soms liefelijk maar ook grappig en griezelig. Regisseur Bas Keuning zet de koning op een aparte manier neer: niet als de grote legendarische held, maar als iemand die zichzelf overschat. Zo onderstreept hij het luchtige van de opera. Het is een erg leuke manier om kennis te maken met muziek die niet doorsnee is en waarmee het koor de bewoners van Utrecht wil verrassen. De opera begint om 20.00 uur in de Tuindorpkerk Utrecht, Professor Suringarlaan 1. De toegang is €12,50, met U-pas €7,50 en in de voorverkoop € 10 via sytse.koopmans@gmail.com
Toon complete agenda

Mozaiek online bekijken (bij Issuu)

Mozaiek downloaden als PDF

klik hieronder voor:

foto albums, klik!

Login

Welkom

Aanmelden voor de nieuwsbrief

captcha 

Enquete

Hoe vaak bezoekt u deze website?