• header_01.png
  • Header_02_new.jpg
  • header_03_new.jpg

De vijf van Wim Hoogesteger

Regelmatig bellen we een lid van de Tuindorpkerk om haar of hem lastig te vallen met vijf vragen. To en Wim hebben een barre coronatijd achter de rug. Op 27 februari zou To haar hartoperatie ondergaan. Die werd toen vanwege het allereerste coronageval een maand uitgesteld. Uiteindelijk is zij begin juni geopereerd. Die extra maanden wachten hebben wel hun tol geëist, want de conditie van To werd er door het uitstel niet beter op.

Plezier
We mogen van geluk spreken dat het nu goed gaat. We zijn alle twee een eind in de tachtig en de jaren gaan hun gang. Daarom zijn we extra blij dat we gevrijwaard zijn gebleven van het coronavirus en dat we elkaar tot steun kunnen zijn hier in huis. Gewoonlijk is To het hoofd van de huishouding, nu ben ik dat. To houdt wel een oogje in het zeil, maar ze is niet streng, hoor. We doen het in goed overleg, maar ik ben dus wel interim hoofd huishouding.
Ook blij zijn we dat de contacten met de kinderen intensief bleven. Onze oudste bleef ons wel bezoeken, de andere twee hebben een gezin, dus met hen liep het contact telefonisch. Maar ons achterkleinkind, een dreumes van tweeënhalf mag wel weer bij me op schoot komen zitten.

Gemis
We zijn gelukkig met al die aandacht, maar het directe contact van een knuffel en een zoen is weg en dat zou juist nu heel erg welkom wezen.
Zelf zijn we niet extra voorzichtig geweest. Wel voorzichtig, want we weten wat er aan de hand is, maar aan de andere kant kun je ook niet alles voor wezen.

Vooruitzicht
Mondjesmaat begint bezoek wat toe te nemen, al gaan we zelf nog niet bij mensen langs, wat we graag zouden doen.
Daar kijken we intussen dus vooral naar uit, naar een echte ontmoeting, met knuffel en zoen. En ook dat je weer wat vrijer met vrienden en kennissen om kunt gaan.
Wij hopen zo dat het weer wordt zoals het was, maar we moeten maar afwachten of het inderdaad gebeurt.

Aangesproken
Twee, drie keer in de week biljartte ik. Dat is de afgelopen maanden niet meer gebeurd. In plaats daarvan heb ik veel achterstallig leeswerk ingehaald. De tijdschriften heb ik zo’n beetje gehad. Nu zijn het de boeken, ik hou wel van romans, van detectives. Op de e-reader lees ik Verlovingstijd van Maarten ’t Hart. Ik denk dat ik van hem vrijwel alles gelezen heb. Ik lees hem graag.
’s Avonds kijk ik naar documentaires en actualiteitenrubrieken, al bereik ik op dat gebied wel mijn verzadigingspunt; er is veel van hetzelfde.
To leest ook graag. En zij borduurt, heel fijn en knap priegelwerk. Ik begrijp niet dat ze dat zo goed kan. Ze werkt met telpatronen en dat doet ze nauwgezet. Een doodenkele keer maakt ze een foutje, zo eentje dat niemand ziet, en dat helemaal geen rol speelt als je het voorbeeld er niet naast zou leggen om de boel te bestuderen. Maar als het anders is, dan haalt ze de fout eruit. Ik vind het knap, maar ook dapper.

Tip
Een tip heb ik niet, wel een wens. Tot mijn vreugde heb ik de afgelopen tijd gemerkt dat saamhorigheid echt gestalte heeft gekregen. Hier in de flat bijvoorbeeld hebben we veel app-contact met elkaar en mensen staan altijd klaar voor elkaar. Die ommezwaai naar zoveel warme aandacht heeft me erg getroffen en ik zou willen dat die zou blijven. Ik ben alleen bang dat die aandacht weer zal afnemen als alles weer gewoon wordt en dat we dan weer terugvallen in ons individualistische doen en laten.
In een kerk zie je dat heel mooi, die heeft dat in zich, die aandacht voor elkaar. Mensen blijven er op elkaar betrokken. Ik zou willen dat dat ook in breder verband zo bleef. Vandaar mijn wens: Hou de aandacht voor elkaar vast.

Welkom

De Tuindorpkerk is een eigentijdse protestantse (PKN) gemeente met leden van alle leeftijden.   Lees meer   Klik hier voor de Flyer

Aanmelden Kerkdienst

Ivm Corona kun u zich Hier aanmelden voor 5 en 12 juli

Communicatie

Digitale communicatie binnen onze kerk wordt hier uitgelegd:   Lees Meer...  

Collectes

Collecteren in Corona tijd:   Lees Meer...  

Verhuur van zalen in de Tuindorpkerk

Agenda

Toon complete agenda

Mozaiek online bekijken (bij Issuu)

Mozaiek downloaden als PDF

klik hieronder voor:

foto albums, klik!

Login

Welkom

Aanmelden voor de nieuwsbrief

captcha