• Header_02_new.jpg
  • header_01.png
  • header_03_new.jpg

De vijf van Dirk Prins

Regelmatig bellen we een lid van de Tuindorpkerk om haar of hem lastig te vallen met vijf vragen. Dirk Prins werkt als programmeur bij een groot bedrijf op de afdeling Research and Development; daarnaast is hij, ook als programmeur, zzp’er én op dat gebied is hij ook vrijwilliger, want hij behoort bij de club in de Tuindorpkerk die bezig is om de website te vernieuwen. Hij is zeer bedreven in de achterkant van wat wij op het scherm te zien krijgen.

Plezier
Ik kan er af en toe weer op uit, naar klanten. Dinsdag was ik een beetje vroeg ergens in Brabant, dus toen heb ik even een terrasje gepakt voor een biertje, ja, ja, alcoholvrij, ik was met de auto. Dat vond ik ineens zo prettig. Dat dat zomaar kon. Het biertje was lekker, het weer was prachtig, maar vooral de vanzelfsprekendheid om weer even met iemand zomaar een praatje te hebben beviel me zo.

Gemis
Niet dat ik dat gemist heb, tenminste niet bewust. Het was gewoon een welkome verrassing.
Museumbezoekjes, die heb ik wel gemist, of zomaar even door de stad lopen. Nog steeds vind ik dat tamelijk moeizaam, met de afspraken die je moet maken en het gedoe met looprichtingen. En altijd is daar weer die anderhalve meter. Ik mis mijn vrijheid. De vrijheid om zomaar een steegje in te lopen, gewoon omdat dat in je opkomt. Als dat kan, ben ik meer mezelf.

Vooruitzicht
Ik hoop dan ook dat het met de maatregelen een beetje binnen de perken blijft en dat we weer ergens naar toe kunnen. Naar de kerk, maar ik zou het ook fijn vinden als vergaderingen niet meer online hoeven plaats te vinden.
Naar een vakantie kijk ik niet uit; ik had er net eentje achter de rug toen corona toesloeg. Misschien ga ik in het najaar nog eens ergens heen, maar het houdt me niet bezig.

Aangesproken
Ik kan mezelf uitstekend vermaken. Ben nu bezig om weer wat te doen met mijn eerste computer, het ding waar het voor mij allemaal mee begon, de Commodore 64, je kent hem vast nog wel, met bandjes en floppy’s. Daarop begon ik te programmeren.
Maar ik heb veel hobby’s, sommige zijn tijdelijk, andere blijven. Ik deed een tijd aan stijldansen, heb gezeild en met veel plezier, maar dan houdt het een keer op. Zoiets als duiken doe ik nu al heel lang, 22 jaar om precies te zijn. Ik zit bij een vereniging bij de Maarsseveense Plassen, niet het ideale water, maar wat je daar leert kun je ook in de Rode Zee in praktijk brengen en dat is prachtig. Dat duiken ging vanwege het virus een tijdlang niet door en daarmee mis je weer die sociale component die ik zo belangrijk vind.
Dat is ook zo bij de zendamateurs. Daarmee bezig zijn, kun je zelf, maar het is leuk om elkaar te ontmoeten en het dan over je hobby te hebben, om je ideeën en ervaringen uit te wisselen, maar ook te vertellen waar je trots op bent.
Verder luister ik graag naar muziek. Het is nu even iets minder, maar in het begin van de coronatijd draaide ik Jesus Christ Superstar vaak, dat had ook met Pasen te maken, maar niet alleen. Ik draai die muziek vaker. Het gebeurt ook met Kerst of in een andere tijd van het jaar. En dan raakt me nog het meest het lied van Judas, de vragen die hij stelt. Dat zijn de vragen die ook bij mij leven.

Tip
Blijf zoeken. Wat je gelooft is minder belangrijk dan het nadenken over wat je gelooft. Dus niet het doel komt op de eerste plaats, maar de weg. Nogmaals: blijf zoeken.

Welkom

De Tuindorpkerk is een eigentijdse protestantse (PKN) gemeente met leden van alle leeftijden.   Lees meer   Klik hier voor de Flyer

Aanmelden Kerkdienst

Ivm Corona kun u zich Hier aanmelden voor 5 en 12 juli

Communicatie

Digitale communicatie binnen onze kerk wordt hier uitgelegd:   Lees Meer...  

Collectes

Collecteren in Corona tijd:   Lees Meer...  

Verhuur van zalen in de Tuindorpkerk

Agenda

Toon complete agenda

Mozaiek online bekijken (bij Issuu)

Mozaiek downloaden als PDF

klik hieronder voor:

foto albums, klik!

Login

Welkom

Aanmelden voor de nieuwsbrief

captcha