Ontmoeting met broeder Jasper van Taizé

Op woensdag 15 november is Broeder Jasper te gast in de Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2, 3402 BG IJsselstein. Graag willen wij U namens de broeders van Taizé uitnodigen om kennis te komen maken.

logo Taizé

Programma:
15.00-16.15 uur gesprek met de professionals (predikanten, jeugdwerkers, etc)
16.30-19.30 uur jongerenprogramma (14-30 jaar) inclusief maaltijd
19.30-21.30 uur Taizé viering

U kunt kiezen om alleen naar het gesprek te komen, maar het is natuurlijk ook mogelijk om samen met jongeren van uw gemeente het jongerenprogramma te volgen.
U kunt zich opgeven via hverweij15@kabelfoon.nl, ook als er jongeren mee willen komen graag opgeven in verband met de maaltijd.
Broeder Jasper wil graag kennis maken met zoveel mogelijk mensen. Uit alle geledingen van de kerken. En met U van gedachten te wisselen over Taizé.

Wat is Taizé?
De gemeenschap van Taizé, in Frankrijk telt een honderdtal broeders, katholiek en van verschillende protestantse afkomst, uit bijna dertig landen. Alleen al door haar bestaan is de gemeenschap een ‘gelijkenis van gemeenschap’, een concreet teken van verzoening tussen verdeelde christenen en gescheiden volken.
Ieder jaar komen er vanuit heel Europa jongeren naar Taize.
Naar Taizé komen betekent uitgenodigd worden om te zoeken naar een verbondenheid met God door gemeenschappelijk gebed, zingen, stilte, persoonlijke bezinning en uitwisseling.
Een verblijf in Taizé kan helpen om een stap terug te nemen van je dagelijks leven, een grote verscheidenheid aan mensen te ontmoeten en na te denken over je inzet voor de Kerk en de maatschappij. Als je in Taizé bent doe je mee aan het gemeenschappelijk leven en het dagelijkse programma.